Tuberosa
Polianthes tuberosa
Heimo: Asparagaceae, parsakasvit
Rikkaan historian omaava tuberosa on muinaisten asteekkien jalostama ja viljelemä. Myöhemmin eurooppalaiset toivat sitä kotimaihinsa ja hajuvesiä valmistavat ranskalaiset ihastuivat sen voimakkaaseen tuoksuun – erityisen haltioissaan tuoksusta oli Marie Antoinette. Tuberosa löysi tiensä myös leikkokukaksi, ja pitkän vartensa ansiosta se asettuu kauniisti esimerkiksi korkeisiin kimppuihin.
Väri: Valkoinen
Korkeus:
cm
Maljakkoveden lämpötila saa olla haalea, n. 30 astetta. Vaihda maljakkoon puhdas vesi päivittäin tai parin päivän välein, ja tee samalla uudet imupinnat terävällä veitsellä viistäen. Älä sijoita liian lämpimälle paikalle tai etyleeniä tuottavien hedelmien läheisyyteen.