Valitse sivu
Etusivu 9 Kasvikirjasto 9 Perunanarsissi

Perunanarsissi

Narcissus 'Bridal Crown'

Keväisin myyntiin tuleva perunanarsissi ei nimellä komeile. Sen englanninkielinen nimi ”Bridal Crown” eli morsiuskruunu tekee sille enemmän oikeutta. Kukka on väriltään kermanvalkoinen lukuun ottamatta keltaista keskusta. Terälehdet ovat kerrannaiset ja tuoksu huumaava.

Väri: Valkoinen

Veden tarve:

Valon tarve:

Korkeus:

cm

Kastele ruukkuun istutettua perunanarsissia niukasti ruukun reunoille, vältä valuttamasta vettä suoraan sipuleiden päälle. Lannoitetta ei tarvitse antaa. Leikkaa kuihtuneet kukat pois. Ulos istutetut narsissit eivät vaadi erityistä hoitoa, mutta kukinnan huonontuessa sipulit voidaan kaivaa ylös, ja emosipulin viereen kehittyneet sivusipulit voidaan irrottaa ja istuttaa uudelleen.

Perunanarsissi viihtyy viileässä ja puolivarjoisessa paikassa. Huoneenlämmössä kukinta-aika lyhenee. Kukinnan jälkeen ja lumien sulettua voit istuttaa sipulit puutarhaasi. Sipuleita voi myös säilyttää kesän yli kuivassa ja pimeässä, ja istuttaa maahan vasta syksyllä. Narsissit viihtyvät hyvin esimerkiksi puiden ja pensaiden juurella. Istuta sipuli noin 15 cm:n syvyyteen, multavaan ja hyvin vettä läpäisevään maahan. Seisovat vesi ja liian kostea kasvualusta mädättää sipulit.

Katso myös nämä!