Valitse sivu

Katso kuinka voit käyttää pihlajanmarjoja – 3 kivaa kukkavinkkiä

Kokeile pihlajanmarjoja kodin koristelussa – testaa DIY -vinkit

Juuri nyt pihlajat notkuvat oranssinpunaisenaan marjoista – on aika koristella koti syksyisillä pihlajanmarjakoristeilla. Kokeile kuinka helposti pihlajanmarjoista syntyy kivoja asetelmia kotiin. Voit kiepauttaa marjoja kranssiin, käyttää niitä maljakossa asettelupohjana tai yhdistää pihlajanmarjat kuivakukka-asetelmaan. Testaa seuraavat kukkavinkit!

3 x pihlajanmarja DIY

Pihlajanmarjat maljakossa

Pihlajanmarjat toimivat läpinäkyvässä maljakossa upeasti syksyisenä katseenvangitsija. Samalla marjoista saa yhdessä omenoiden kanssa kukkien asettelupohjan. Kukat pysyvät hyvin halutussa asennossa marjojen sekaan työnnettynä. Voit laittaa joukkoon myös pieniä koristeomenoita, jotka tuovat lisää väriä maljakkoon. Toki montaa päivää pihlajanmarjat ja omenat eivät pysy hyvännäköisenä veden seassa, mutta hetken aikaa maljakko koristaa ja piristää syyskodin.

Pihlajanmarjat ja koristeomenat kuultavat kauniisti läpinäkyvästä maljakosta. eKukka.fi

Pihlajanmarjaketjut kranssissa

Pujottele pihlajanmarjoja jämäkkään, mutta taipuisaan puolalankaan ja tee niistä muutama erillinen ketju. Kierrä pihlajanmarjaketjut valmiin kranssipohjan ympärille ja jätä alaosa paljaaksi havuja varten. Kiinnitä havunoksat ohuella puolalangalla kahdesta eri suunnasta keskikohtaa kohti. Tuijan oksat ovat hyvä valinta – ne pysyvät kauniina sisälläkin eivätkä varise. Valitse koristeeksi joukkoon myös muita kauniisti kuivuvia materiaaleja, esimerkiksi eukalyptyksen oksia ja kultahehkua.

Pihlajanmarjaketjut tuovat kranssiin uutta mielenkiintoa. eKukka.fi

Kuivakukka-asetelman sekaan pihlajanmarjoja

Oletko ajatellut, että kuivakukat ja pihlajanmarjat voisivat sopia yhteen? Kokoa keraamiseen maljakkoon mieluisia kuivakukkia ja yhdistä joukkoon muutama marjaoksa pihlajasta – lopputuloksena on kiva ja syksyinen ilme asetelmalle. Ruttaa maljakon pohjalle kanaverkkoa ja pujottele kuivakukat tai kauniisti kuivuvat leikkokukat sekä pihlajanmarjan oksat verkon läpi. Kanaverkko pitää käyttämäsi oksat hyvin paikoillaan, eikä erillistä kuivakukkasientä tarvitse. Käytä värikästä pihlajaa hillitysti kuivakukkien joukossa.

Kuivakukat ja pihlajanmarjat toimivat mainiosti yhdessä – kokeile rohkeasti. eKukka.fi

Kuvan asetelman kasvimateriaalit ovat:

Lue myösTee itse muhkea pihlajanmarjakranssi

Avainsanat: