Valitse sivu

Näin käytät pihlajanmarjoja syksyn kukkakoristeissa – 3 hauskaa ideaa

Pihlajanmarjat sopivat syksyn koristeisiin. Yhdistele niitä kukkiin ja somista kotisi loistamaan kilpaa ruskan kanssa.

Happamia, mutta sitäkin kauniimpia. Juuri nyt pihlajien oksat nuokkuvat oranssinpunaisena marjoista! On aika koristella koti syksyisillä pihlajanmarjakoristeilla. Kokeile näitä kolmea inspiroivaa vinkkiä ja päästä luovuutesi valloilleen!

Pihlajanmarjat maljakossa

Pihlajanmarjat maljakossa

Pihlajanmarjoista syntyy kaunis tuki maljakkoon asetelluille kukille – kun maljakko on läpinäkyvä, marjat toimivat samalla katseenvangitsijana. Kukat pysyvät tukevasti pystyssä marjojen lomassa. Voit laittaa maljakkoon myös pieniä koristeomenoita tuomaan lisää väriä.

Asetelma ei ole pitkäikäinen, mutta kestävämmän siitä saa jättämällä maljakosta veden pois ja käyttämällä tuoreiden kukkien sijaan kuivakukkia.

Pihlajanmarjaketjut kranssissa

Ketjutetut pihlajanmarjat tuovat syyskranssiin uutta ilmettä. Pujottele pihlajanmarjoja jämäkkään, mutta taipuisaan rautalankaan. Kierrä pihlajanmarjaketjut valmiin kranssipohjan ympärille ja jätä alaosa paljaaksi havuja varten.

Lue myös: Tee sydämenmuotoinen kranssi pihlajanmarjoista

Kuivakukka-asetelman sekaan pihlajanmarjoja

Loppusyksyn tunnelmaa huokuva asetelma syntyy tietysti kuivakukista. Kuivat heinät ja siemenkodat toistavat paljasta maisemaa ja kullanruskeita peltoja. Muista poistaa vihreät lehdet myös pihjalanoksista.

Asetelma syntyy helposti, kun maljakon pohjalle myttää palan kanaverkkoa. Kukat pujotellaan verkon lomaan.

Avainsanat: