Valitse sivu

Orvokit ovat lupaus tulevasta kesästä – näillä hoito-ohjeilla ne menestyvät pitkään ja innostuvat kukkimaan myös uudelleen

Orvokit ovat kevään kestosuosikkeja, joissa yhdistyy kauneus ja kestävyys. Oikealla hoidolla niistä on iloa pitkälle kesään.

Kestävät orvokit ovat kevään ensimmäisiä kukkijoita. Sievästä ja hennosta ulkomuodostaan huolimatta ne eivät hätkähdä edes pieniä pakkasia – vaikka viileä ilma saisi ne nuupahtamaan, ne ryhdistyvät hetkessä, kun aurinko taas lämmittää.

Tutustu orvokkien hoito-ohjeisiin ja nauti niiden kauneudesta kesään asti!

Lue lisää: 4 vinkkiä orvokki-istutuksiin

Näillä hoito-ohjeilla saat orvokit loistamaan

Kasvupaikka
Orvokit eivät ole kasvupaikan suhteen erityisen nirsoja. Niiden ihanteellisin paikka on puolivarjoinen, mutta ne pärjäävät myös auringossa ja varjossa. Voimakas paahde saa kukat nuupahtamaan nopeasti.

Kasvualusta
Orvokit viihtyvät ravinteikkaassa ja vettä läpäisevässä kasvualustassa.

Kastelu ja lannoitus
Kasvualusta saa kuivahtaa kevyesti kastelukertojen välissä. Lannoita keväästä syksyyn noin kerran viikossa.

Näin orvokki kukkii pitkään
Kukkien nyppiminen auttaa orvokkia kehittämään uusia kukkia. Jos orvokki venähtää pituutta tai kukinto näyttää lakastumisen merkkejä, voit latvoa orvokin noin viiden sentin mittaiseksi. Se innostuu kukkimaan uudelleen noin parissa viikossa.

Syötävät kukat kakussa

Tiesitkö, että orvokin kukat ovat syötäviä?

Ilouutisia herkkusuille: pienikukkaisia sarviorvokkeja voi myös syödä! Voit käyttää orvokin kukkia kakkujen ja leivonnaisten koristeluun, salaatin viimeistelyyn tai koristeena kesäisessä juomassa. Kukkien maku on hieman kirpeä.

Kokeile myös orvokin sokerointia: Sivele orvokin kukka kananmunan valkuaisella, ripottele päälle hienoa sokeria ja anna kuivahtaa. Sokeroitu orvokki on täydellinen koriste esimerkiksi syntymäpäiväkakun päälle.

Avainsanat: