Valitse sivu

Kotimaiset orvokit ovat lupaus tulevasta kesästä

Orvokeissa yhdistyy kauneus ja kestävyys

Kestävät orvokit ovat kevään ensimmäisiä kukkijoita. Sievästä ja hennosta ulkomuodostaan huolimatta ne eivät hätkähdä edes pieniä pakkasia. Laajasta lajikevalikoimasta löytyy värejä joka makuun. Saatavilla myös erikoislajikkeita, esimerkiksi upea ‘Frizzle’, jolla on hauskat, hieman ruttuiset terälehdet.

Loihdi terassille tai parvekkeelle raikas orvokki-istutus, ja suuntaa katse kesään!

Lue lisää: Vinkkejä orvokki-istutuksiin

Näillä hoito-ohjeilla saat orvokit loistamaan

Kasvupaikka
Sijoita orvokit aurinkoon tai puolivarjoon. Paahde saa kukat nuupahtamaan nopeasti. Orvokit viihtyvät ravinteikkaassa ja vettä läpäisevässä kasvualustassa.

Kastelu ja lannoitus
Kasvualusta saa kuivahtaa kevyesti kastelukertojen välissä. Lannoita keväästä syksyyn noin kerran viikossa.

Muuta
Nypi kuihtuneet kukat. Jos orvokki venähtää pituutta tai kukinto näyttää lakastumisen merkkejä, voit latvoa orvokin noin viiden sentin mittaiseksi. Se innostuu kukkimaan uudelleen noin parissa viikossa.

Tiesitkö, että orvokin kukat ovat syötäviä?

Pienikukkaisia sarviorvokkeja voi myös syödä. Voit käyttää orvokin kukkia kakkujen ja leivonnaisten koristeluun, salaatin viimeistelyyn tai koristeena kesäisessä juomassa. Kukkien maku on hieman kirpeä.

Kokeile myös orvokin sokerointia: Sivele orvokin kukka kananmunan valkuaisella, ripottele päälle hienoa sokeria ja anna kuivahtaa. Sokeroitu orvokki on täydellinen koriste esimerkiksi syntymäpäiväkakun päälle.

Avainsanat: