Valitse sivu

Kotimaiset orvokit ovat lupaus tulevasta kesästä

Orvokki – kevään kauniit värit sekä kestävyys samassa suloisessa paketissa

Kestävät kotimaiset orvokit (Viola) ovat lupaus alkavasta kesäkaudesta. Kukkien värivalikoima on laaja, yhdistele värejä saadaksesi villi ja iloinen kokonaisuus tai istuta yhden väristä orvokkia runsaasti ja tyylikkäästi. Orvokit on kiva istuttaa ruukkuun tai koriin, puuhastele ja kotoile kukkien parissa. Orvokista on saatavilla myös erikoislajikkeita, esimerkiksi upea Frizzle-lajike, jolla on hauskat hieman ruttuiset kukat.

Orvokit ovat kestäviä, eivätkä ne pienestä kylmyydestä hätkähdä – ne kestävät jopa viiden miinusasteen pakkasöitä. Ne ovat helppohoitoisia kaunokaisia, jotka viihtyvät sekä aurinkoisella että puolivarjoisalla kasvupaikalla. Orvokit sietävät jonkin verran myös kuivuutta, mutta eivät välttämättä palaudu rankan kuivan jakson jälkeen entiseen loistoonsa. Istuta orvokit parvekelaatikkoon, ruukkuun tai amppeliin! Yllätä ystävä tai läheinen – tee orvokki-istutus kauniiseen ruukkuun tai koriin ja vie valmis istutus lahjaksi. Voit tilata valmiin orvokki-istutuksen eKukka-kauppiaaltasi, toimitukset onnistuvat myös ilman kontaktia.

Näillä hoito-ohjeilla saat orvokit kukkaloistoon

  • Valitse kasvupaikaksi aurinkoinen tai puolivarjoinen. Vältä paahteista paikkaa, se saa kukat nuupahtamaan nopeasti.
  • Istuta orvokit ravinteikkaaseen ja vettä läpäisevään kukkamultaan.
  • Lannoita kasvukaudella, keväästä syksyyn, noin kerran viikossa.
  • Kastele orvokkia säännöllisesti, vältä kuitenkin liikakastelua. Kasvualusta saa kevyesti kuivahtaa kastelukertojen välissä.
  • Nypi kuihtuneet kukat.
  • Jos orvokki venähtää pituutta tai muuten kukinto näyttää lakastumisen merkkejä, voit leikata orvokin alas (noin viiden sentin mittaiseksi). Orvokit innostuvat kukkimaan jälleen parissa viikossa.

 

Tiesitkö? Orvokin kukat on syötäviä

Useita orvokkeja voi myös syödä! Käytä kauniita orvokin kukkia kakkujen ja leivonnaisten koristeluun, kesäisen salaatin viimeistelyyn tai koristeena kesäisessä juomassa. Kokeile myös orvokin sokerointia. Sivele orvokin kukka kananmunan valkuaisella, ripottele päälle hienoa sokeria ja anna kuivahtaa. Täydellinen koriste esimerkiksi syntymäpäiväkakun päälle. Orvokkien maku vaihtelee miedosta jopa hieman väkevään. Kysy syötäviksi sopivista orvokeista lisää kukkakauppiaaltasi.

Avainsanat: