Valitse sivu

Mitä joulupöydän keskipisteeksi – kranssi, köynnös vai asetelma? Katso 4 eri ideaa!

Valinnanvaikeus iskee herkästi joulukukkia valittaessa. Kukkakaupat ovat nyt pullollaan sesongin uutuuksia ja klassikoita – mitä kukkia kannattaa laittaa kattauksen keskipisteeksi?

Kukitettu joulupöytä on upea näky. Kun kukkien valintaan käyttää hieman aikaa, kattauksesta tulee unohtumaton osa joulua. Nappaa talteen nämä neljä ideaa ja ideoi kukitus yhdessä ammattitaitoisen floristin kanssa – kukkien tilaaminen ja maksaminen onnistuu helposti myös verkosta.

Vaalea jouluistutus on raikas juhlapöydän koriste

Jouluistutukset tehdään perinteisesti koreihin – mitä jos tänä jouluna juhlapöytää somistaisikin matalaan astiaan tehty moderni jouluistutus? Sypressi ja joulutähti ovat vuodesta toiseen ihastuttavia klassikoita, jotka ovat tässä istutuksessa saaneet parikseen viherkasveja ja kuivakukkia. Kokonaisuuden viimeistelee metsäinen sammalpeite.

Joulukranssissa yhdistyvät joulun suosikit - kukat ja kynttilät.
Vaaleat kukat joulukranssissa tuovat lumenvalkeaa fiilistä joulupöytään.

Kukat ja kynttilät yhdistyvät jouluisassa pöytäkranssissa

Pöytäkranssissa yhdistyy kaksi jouluun ehdottomasti kuuluvaa asiaa: kukat ja kynttilät. Kranssin voi kiepauttaa suoraan pyöreään kynttelikköön. Leikkokukiksi kannattaa valita kestäviä kukkia, kuten neilikoita, sillä kranssissa ne eivät saa lainkaan vettä.

Vinkki: Vaalea pöytäkranssi sopii myös itsenäisyyspäivään.

Viherköynnös kulkee kauniisti kattauksen keskellä

Vehreä köynnös asettuu kauniisti tarjoilukulhojen lomaan. Köynnöksen pohjana voi olla esimerkiksi köydenpätkä, johon leikkovihreät kiinnitetään rautalangalla. Kukkakaupat myyvät viherköynnöksiä yleensä metrihinnoilla – kysy vaihtoehdoista floristilta!

Vinkki: Valitse viherköynnökseen tuoksuvia materiaaleja, kuten havuja, eukalyptusta ja kuivattuja appelsiineja, niin ruokailutila täyttyy ihanalla tuoksulla.

Ripaus eksotiikkaa flamingokukalla!

Matala asetelma on klassinen ja varma valinta juhlapöytään. Kun leikkokukiksi valitsee jotain yllättävää, ilmeestä tulee moderni – tai jopa eksoottinen. Leikkokukista trooppisin on tietysti näyttävä flamingokukka, jota on saatavilla useiden eri sävyjen lisäksi myös joulunpunaisena. Vaikka väriksi valikoituisikin jotain muuta, jouluista tunnelmaa voi luoda erilaisilla havuilla ja muilla sesongin leikkokukilla.

Avainsanat: