Valitse sivu

Tähtisilmä on suosittu kesäkukka – tässä hoitovinkit

Tähtisilmä hehkuu iloisissa väreissä

Tähtisilmä (Osteospermum) on suosittu, runsaasti kukkiva kesäkukka. Saatat kuulla siitä puhuttavan myös sääkukkana. Kasvutavaltaan tähtisilmät ovat pensastavia ja lehdet ovat tummanvihreät sekä hieman kiiltävähköt. Tähtisilmän kauneus on sen kukinnossa – se muistuttaa hieman päivänkakkaraa, mutta värivalikoima on huomattavasti laajempi. Sitä on saatavilla valkoisena, keltaisena, oranssina sekä punaisen ja violetin sävyissä.

Istuta värikäs tähtisilmä suurempaan kesäkukkaistutukseen ja valitse sille kaveriksi esimerkiksi lobelia, lankaköynnös tai muratti. Tähtisilmä ilahduttaa kauniisti myös yksistään ruukussa, terassin tai parvekkeen pöydällä. Sopii myös pidempään parvekelaatikkoon. Tähtisilmä on myös ihana kukkalahja kesällä merkkipäiväänsä viettävälle.

Tähtisilmän hoito-ohjeet

  • Sijoita aurinkoiselle paikalle
  • Istuta kesäkukkamultaan
  • Anna mullan kuivahtaa kevyesti kastelukertojen välissä
  • Lannoita kevyesti kastelun yhteydessä
  • Poista kuihtuneet kukat

Tähtisilmä rakastaa aurinkoa! Valitse sille siis aurinkoinen ja lämmin paikka, se kääntää kukkansa aurinkoa kohden. Kestää paahdetta. Istuta suurempaan, mielellään pohjareiälliseen ruukkuun, niin hoito on helpompaa eikä multa kuivu liian nopeasti kuten pienessä muoviruukussa voi käydä. Käytä kesäkukkamultaa, ruukun pohjalle voit laittaa hieman ruukkusoraa tai pieniä kiviä jotta ylimääräinen vesi ei jäisi juuristolle seisomaan. Hyvällä hoidolla kukkii keväästä syksyyn, saattaa pitää pienen tauon kukinnassa keskikesän aikaan. Tähtisilmä kestää hieman viileämpiäkin ilmoja, jopa pieniä yöpakkasiakin, siksi se sopii hyvin kesän ensimmäisille epävarmoille keleille.

Avainsanat: