Valitse sivu

Tee eukalyptuskranssi kahdella eri tavalla – katso vinkit ja kokeile!

Yksinkertainen ja hieman runsaampi eukalyptuskranssi, katso DIY – ohjeet

Eukalyptuskranssi on kaunis, kestävä ja tuoreena se tuo raikasta sekä hyvää tuoksua kotiin. Eukalyptuksesta tehty kranssi on myös ajaton, se sopii jokaiseen vuodenaikaan. Kranssi käy niin sisälle kuin viileään ilmaan ulko-oven kaunistajaksi.

Eukalyptuskransseja on helppo tehdä, varsinkin jos valitsee yksinkertaisen muodon. Jo muutamasta eukalyptuksen oksasta saa tehtyä nopeasti kranssin valmiiseen pohjaan. Jos haluat hieman runsaamman kranssin, valitse erilaisia eukalyptuslajikkeita samaan kranssiin.

Voit toki tehdä kranssin myös erilaisista kauniisti kuivuvista leikkovihreistä. Kuten esimerkiksi ruskuksesta, hirssistä, kultaimarteesta ja silkkipuusta saat tehtyä upean ja runsaan viherkranssin. Jos haluat päästä helpolla – tilaa valmis viherkranssi suoraan kukkakaupasta.

Yksinkertainen ja runsaampi eukalyptuskranssi viehttävät kumpikin.
Yksinkertaisessa ja hieman runsaammassa eukalyptuskranssissa on kummassakin omat viehätyksensä. eKukka.fi

Yksinkertainen eukalyptuskranssi

Tarvitset

  • valmiin kranssipohjan
  • eukalyptusta (esim. isolehtistä Eucalyptus cinerea)
  • ohutta puolalankaa
  • sekatöörit / sakset

Jos hankkimasi eukalyptuksen oksa on haarainen, leikkaa siitä haarautuvat oksat erikseen. Kiinnitä sen jälkeen oksat yksi kerrallaan kranssipohjaan kiinni tiukasti puolalankaa kiepauttaen aivan lehtihankojen alapuolelta.

Sitomiskohta on vähän huomaamattomampi, kun sidot puolalangan lehtien alapuolelta kranssipohjaan kiinni. Sido useammasta kohtaa, jos tahdot hyvin säntillisen kranssin.

Eukalyptuskranssi tuo tunnelmaa myös hyllyn tai tason päällä.
Eukalyptuskranssi tuo tunnelmaa seinälle ripustettuna, mutta toimii hyllyjen ja tasojen kaunistajanakin. eKukka.fi

Eukalyptuskranssi tai viherkranssi runsaammilla oksilla

Valitse runsaampaan kranssiin monenlaista eri eukalyptuslajiketta, niin saat kranssista mielenkiintoisen näköisen. Voit aluksi suunnitella ja asetella oksia kevyesti kranssipohjan ympärille ja mallailla miltä tuleva kranssi näyttäisi.

Ota pari erilaista oksaa käteen ja sido ne yhdestä kohtaa kiinni. Jatka seuraavan eukalyptusnipun kanssa siten, että edellisen nipun kiinnityskohta peittyy seuraavan nipun alle. Voit tehdä vastaavan kranssin leikkovihreistä.

Jatka samalla tavoin loppuun saakka, jos haluat peittää koko kranssin eukalyptuksilla / leikkovihreillä. Jos taas teet puolikranssin, jatka puolivälissä toisesta suuntaa kranssin sitomista.

VINKKI! Jos kranssista jää näkyviin sidontakohtia, voit peittää ne lyhyellä palasella eukalyptyksen oksaa. Pujota oksan palanen lähelle sidontakohtaa tai liimaa se näkyvän sidoksen päälle.

Eukalyptuskranssi tuo elävää tunnelmaa huoneen seinälle.
Eukalyptuskranssi tuo elävää tunnelmaa huoneen seinälle. eKukka.fi

Avainsanat: