Valitse sivu

Unikko – Ravun horoskooppikukka

Taiteellinen Rapu ja maalaukselliset unikot ovat täydellinen pari – molemmat käpertyvät herkästi kuoreensa.

Rapu on syntynyt keskikesällä, kun luonto ja kukat ovat parhaassa loistossaan. Rapua kuvataan luovaksi, taiteelliseksi ja herkäksi – ei siis ihme, että maalausmainen unikko on nimetty Ravun horoskooppikukaksi.

RAVUN TÄHTIMERKKI
Syntymäaika: 21. kesäkuuta – 22. heinäkuuta
Elementti: Vesi
Hallitseva planeetta: Kuu 
Kukka: Unikko
Viikonpäivä: Maanantai

Unikon silkinohuet lehdet ovat kuin siveltimellä värjättyjä, ja ne kuvastavat täydellisesti Ravun herkkyyttä ja tunteikkuutta. Leikkounikot myydään nupullisina, ja ne aukeavat hitaasti. Joskus niitä pitää hieman rohkaista puhkeamaan kukkaan avaamalla terälehtiä varovasti.

Myös ujo Rapu käpertyy herkästi kuoreensa. Omien tunteidensa lisäksi hän osaa tulkita myös muiden tunteita – joskus liiankin tarkkaavaisesti. Ravun pää nuokahtaa yhtä herkästi kuin vasta kukkaan puhkeavan unikon nuppu.

Lue myös: Maalaukselliset unikot – näin saat leikkounikon nupun aukeamaan

unikot

Leikkounikkojen sesonki on lyhyt. Maalis-huhtikuun aikana kannattaa olla valppaana ja kysellä unikkoja lähimmistä kukkakaupoista.

Puutarhassa unikot ilahduttavat kuitenkin pidempään, ja onneksi myös kukkapenkkiin istutettuja unikkoja voi leikata leikkokukaksi maljakkoon. Ravun puutarhassa voisi kukkia esimerkiksi monivuotinen idänunikko tai ihanan kerroksellinen pioniunikko.

Unikot ovat erityisen kauniita ja maalausmaisia, kun maljakkoon asettelee vain muutaman kukan. Ne sopivat myös täydentämään niittymäisiä kukkakimppuja.

Avainsanat: