Valitse sivu

Valmistujaiskukat – onnittele vastavalmistunutta persoonallisesti

Leikkokukkavalikoima tarjoaa paljon erilaisia vaihtoehtoja persoonalliseen valmistujaislahjaan

Kukilla on tärkeä rooli myös valmistujaisjuhlissa. Koulunsa päättänyttä muistetaan yksittäisillä kukilla päivän eri juhlatilaisuuksissa.

Yksinään ojennettavan kukan täytyy olla näyttävä ja suurikukkainen ollakseen tarpeeksi juhlava. Kurkkaa alta vinkit persoonallisiin valmistujaiskukkiin, ja tilaa kukkalähetys vaikka suoraan vastavalmistuneen kotiovelle!

Valmistujaiskukat koulunsa päättäneelle

valmistujaiskukat

Ruusut (Rosa)

Ruusut ansaitsevat paikkansa ykköskukkana ylioppilas- sekä valmistujaisjuhlissa. Perinteinen ylioppilasruusu on turvallinen ja helppo valinta. Yleisimpien punaisten ja valkoisten lajikkeiden lisäksi kukkakaupoista löytyy toinen toistaan kauniimpia erikoislajikkeita sekä värjättyjä ja glitterillä koristeltuja kukkia.

Jalopioni (Paeonia lactiflora)

Pionit ovat kevään ja kesän suosituimpia leikkokukkia. Suuri ja näyttävä kukka ihastuttaa pehmeillä sävyillään, joista suosituimpia ovat valkoinen ja vaaleanpunainen. Pioni kannattaa ostaa hieman nupullaan, sillä nuppu avautuu nopeasti huoneenlämpöön päästyään. Esimerkiksi väriä vaihtava pioni jää varmasti valmistuneen mieleen!

Gerbera (Gerbera x cantabrigiensis)

Iloinen gerbera ilahduttaa lukuisilla eri värivaihtoehdoillaan, ja varsinkin oranssi gerbera muistuttaa pientä auringonkukkaa. Gerberan varsi on lehdetön, joten yksittäinen kukka kannattaa yhdistää esimerkiksi erilaisiin heiniin.

Liljat (Lilium)

Liljat ovat näyttävä vaihtoehto valmistujaiskukaksi. Tavallisen valkoliljan lisäksi saatavilla on värikkäitä tarhasarjaliljoja sekä tuoksuvia idänliljoja. Muista tarkistaa ettei liljan kukan sisään ole jäänyt heteitä, jotka pahimmassa tapauksessa sotkevat tuoreen ylioppilaan tai vastavalmistuneen juhlapuvun. Mikäli heteet ovat vielä paikallaan, ne voi nyppäistä tai leikata pois.

Miekkalilja (Gladiolus)

Miekkalilja on leikkokukkien kuningas. Sen vahvan kukkavarren päässä kasvaa pitkissä riveissä näyttäviä ja värikkäitä kukkia. Yksittäinen miekkalilja näyttää upealta esimerkiksi ylioppilaskuvassa!

Hortensia (Hydrangea)

Hortensia hurmaa muhkealla kukinnollaan. Yksittäinen hortensia on näyttävä sellaisenaan, mutta muutaman leikkovihreät avulla siitä saa myös sievän pikku kimpun. Jotkut hortensialajikkeet myös kuivuvat kauniisti, ja säilyvät näin pidempiaikaisena muistona merkkipäivästä.

Avainsanat: