Valitse sivu
Etusivu 9 Kasvikirjasto 9 Amatsoninlilja

Amatsoninlilja

Eucharis amazonica

Amatsoninlilja on kotoisin Amatsoninjoelta. Se on ollut suosittu huonekasvi jo 1800-luvun lopulla. Sillä on kookkaat lehdet sekä upeat puhtaanvalkoiset kukat, jotka puhkeavat pitkien kukintovanojen päihin. Yhdessä kukinnossa on yleensä noin viisi kukkaa, jotka voivat olla läpimitaltaan jopa yli 10 cm.

Veden tarve:

Valon tarve:

Korkeus:

cm

Anna kasvualustan kuivahtaa kunnolla kastelukertojen välissä. Liian märässä kasvualustassa majaileva amatsoninlilja ei kuki. Kesän lepoaikana kastelu saa olla hyvin niukkaa. Lannoita kuukausittain, kun uusia lehtiä kehittyy.

Jotta saat amatsoninliljan kukkimaan, oikean kasvupaikan valinnalla on suuri merkitys. Se viihtyy parhaiten puolivarjossa, suojassa voimakkaalta paahteelta. Yleensä kukinta ajoittuu syksyyn tai talveen. Kesällä amatsoninliljan voi viedä ulos lepäämään. Jos talvella lämpötila laskee noin viiteentoista asteeseen, amatsoninlilja lakastuttaa lehtensä ja vaipuu talvilepoon. Se pärjää talven yli kuitenkin myös normaalissa huoneenlämmössä. Myös korkea ilmankosteus auttaa kukkia kehittymään. Amatsoninlilja viihtyy ahtaassa ruukussa, joten älä uudelleenistuta sitä tiheään.

Katso myös nämä!