Valitse sivu
Etusivu 9 Kasvikirjasto 9 Herttaposliinikukka

Herttaposliinikukka

Hoya kerrii

Herttaposliinikukka on puuvartinen köynnös, jolla on ihastuttavat, sydämenmuotoiset lehdet. Sen kukat ovat posliinikukille tyypillisesti vahamaisia ja paksuterälehtisiä. Kukkien keskus on punainen, muuten ne ovat valkoisia. Saatavilla on myös kahta kirjavalehtistä lajiketta, joista ’Albomarginata’ on vaaleareunainen ja ’Splash’ pilkullinen. Ystävänpäivän aikoihin myynnissä on monesti yksilehtisiä, pieneen ruukkuun istutettuja herttaposliinikukkia (kuvassa). Näiltä yksilöiltä kuitenkin puuttuu yleensä kasvupiste, ja ne tekevät uutta kasvua vain harvoin ja vasta pitkän odotuksen jälkeen.

Veden tarve:

Valon tarve:

Korkeus:

cm

Kastele kerralla reilummin, ja anna sitten kasvualustan kuivahtaa ennen seuraavaa kastelukertaa. Liika kuivuus voi kuivattaa nuput ja uudet lehdet, mutta muuten herttaposliinikukka sietää kuivuutta kohtalaisen hyvin. Lannoita kasvukaudella noin kerran kuukaudessa.

Herttaposliinikukka vaatii kukkiakseen hyvin valoisan kasvupaikan. Vältä kuitenkin kuumaa paahdetta. Herttaposliinikukka viihtyy parhaiten läpäisevässä kasvualustassa, johon on sekoitettu esimerkiksi kaarnaa tai kevytsoraa. Korkeasta ilmankosteudesta on hyötyä.