Valitse sivu
Etusivu 9 Kasvikirjasto 9 Kolibrikukka

Kolibrikukka

Strelitzia

Kolibrikukat ovat näyttäviä ja suurilehtisiä kasveja. Huonekasviksi on saatavilla kahta eri lajia: valkokukkaista valkokolibrikukkaa (S. nicolai) ja oranssikukkaista helokolibrikukkaa (S. reginae). Näistä kahdesta valkokolibrinkukka on huomattavasti suurikokoisempi. Helokolibrinkukka ei kasva yhtä korkeaksi, ja sen lehdet ovat pienemmät ja kapeammat. Vaikka kolibrinkukat ovatkin tunnettuja eksoottisesta, kolibrin muotoisesta kukastaan, ne kukkivat sisätiloissa vain hyvin harvoin.

Väri: Vihreä

Veden tarve:

Valon tarve:

Korkeus:

cm

Anna kasvualustan kuivahtaa kevyesti kastelukertojen välissä. Lannoita kasvukaudella noin kerran viikossa. Lehtien halkeilu kuuluu kasvutapaan, eikä se ole merkki hoitovirheestä tai kasvituholaisista. Voit välillä käännellä kolibrinkukkaa, jotta se kasvaisi kauniin tasaisesti. Jos onni käy ja saat kolibrikukan kukkimaan, vältä siirtelemästä nuppuista kasvia.

Kolibrikukat viihtyvä parhaiten aurinkoisella paikalla ja korkeassa ilmankosteudessa. Varaa niille paljon tilaa, sillä viihtyessään ne kasvavat nopeasti suuriksi.