Valitse sivu

Valmistujaisten ihanat kukkakoristeet – 4 vinkkiä

Kimppu, asetelma vai jotain ihan muuta? Näillä vinkeillä koristelet valmistujaisten juhlapöydän.

Kesä on ihanaa juhlien aikaa! Valmistujaiset, häät, ristiäiset ja rippijuhlat – kesäjuhlia tupsahtelee kalenterin viikonlopuille kuin itsestään.

Kukkakoristeet kruunaavat kesäjuhlat. Alkukesästä vietettävien valmistujaisjuhlien kukkakoristeet on hyvä suunnitella ajoissa floristin kanssa. Kattauksen keskelle sopivat erilaiset kimput ja asetelmat, mutta myös herkkupöydän antimille sopii kukikas puku.

Runsas kukkakimppu tai -asetelma kruunaa herkkupöydän

Niittymäisesti rönsyävät ja luonnonläheiset kimput ja asetelmat kuuluvat ehdottomasti kesään. Matalaksi sidottu kimppu tai laakeaan astiaan tehty asetelma sopii kattauksen keskelle, mutta korkeampi luomus kannattaa asetella sivummalle kahvipöytään.

valmistujaiset

Kukat tekevät kakusta entistä herkullisemman

Oikeat kukat antavat kakulle eläväisen ja juhlavan ilmeen – joskus kakku ei kaipaa muita koristeita kuin muutaman tyylikkään ja ajatuksella valitun kukan. Kannattaa kuitenkin muistaa pari asiaa koristeltaessa kakkuja kukilla:

Pöytäkranssi taipuu moneen muotoon – myös sydämeksi

Pöytäkranssin voi asetella kattaukseen sellaisenaan, mutta sillä voi myös kehystää esimerkiksi tarjoilukulhon. Tämän kranssin pohjana on käytetty sydämen muotoiseksi taivuteltua rautalankaa. Kranssiin sidottu syreeni on ihastuttavan kesäinen kukka, jonka tuoksu leviää koko huoneeseen.

Skumppalasin söpöt koristeet

Skumppalasiin sidotut kukat viimeistelevät kattauksen. Koristelu syntyy nopeasti: tarvitset vain kukat ja niille sopivan narun. Muutamasta kukasta tehdystä mininipusta tulee sopivan kokoinen koriste yhden lasin varteen. Juuttinaru sopii kivasti luonnonläheiseen tyyliin.

Avainsanat: