Valitse sivu

Oikeat kukat kruunaavat kakun

Oikeilla kukilla luot ihanimmat koristelut kakun päälle

Kukat viimeistelevät juhlatunnelman, niin myös kakun koristelun! Oikeilla kukilla luodaan eläväinen ja hurmaava koristelu juhlakakun päälle. Nyt trendikkäimmät koristelut syntyvätkin käyttämällä leikkokukkia kakun koristelussa.

Koristeeksi tulevat kukat täytyy muistaa suojata hyvin ennen kakkuun laittoa. Näin leikkokukkien mahdolliset torjunta-aineet eivät pääse kosketuksiin kakkujen kanssa. Tärkeää on suojata kukkien leikkuupinta sekä muu kosketuspinta. Kukkien varret voi suojata kukkaputken tai elmukelmun avulla.

Kukkaputkella suojaaminen tapahtuu helposti ja kakun muuta koristelua sotkematta. Lisäksi ne eivät ole kertakäyttöisiä, vaan niitä voi käyttää aina uudelleen ja uudelleen.

Kukkaputken käyttö kakun koristelussa

Kukkaputkia on saatavilla halkaisijaltaan eri kokoisia. Valitse kukkaputki kukan varren paksuuden mukaan. Katkaise kukan varsi sopivan mittaiseksi ja työnnä se putkeen. Voit myös ennen kukkaputkeen laittamista kääräistä kukan varren kosteaan paperiin tai laittaa tilkan vettä kukkaputkeen – näin kukka säilyy raikkaana ja hyvännäköisenä kakun päällä. Sen jälkeen työnnä kukkaputki kukkineen kakkuun suunniteltuun kohtaan.

Kukkaputkia myyvät esimerkiksi leivontatarvikkeisiin erikoistuneet myymälät. Kukkaputkesta voidaan käyttää myös nimitystä kukkapiikki.

Oikeilla kukilla loihdit näyttävän kakun koristelun. eKukka.fi 

Avainsanat: