Valitse sivu

Oikeat kukat kruunaavat kakun – näin käytät leikkokukkia syötävien herkkujen koristelussa

Oikeilla kukilla koristeltu kakku on juhlapöydän keskipiste. Kukat kannattaa kuitenkin suojata huolellisesti ennen koristelua.

Leikkokukat kuuluvat ehdottomasti juhlapöytään – myös kakulle sopii kukkaisa puku. Kukkakauppojen leikkovalikoima ei silti sovellu syötäväksi, sillä niitä on käsitelty mahdollisesti torjunta-aineilla. On siis tärkeää, että kaikki kosketuspinta suojataan hyvin. Varret voi suojata kukkaputkella, elmukelmulla tai foliolla.

Lue myös: Syötävät kukat viimeistelevät juhlapöydän herkut

Kakkukukkien suojaaminen kukkaputkella

Kukkaputkien käyttö on helppoa ja näppärää. Ne eivät ole kertakäyttöisiä, vaan niitä voi käyttää aina uudelleen ja uudelleen. Putken halkaisija valitaan kukan varren paksuuden mukaan.

Katkaise leikkokukan varsi sopivan mittaiseksi ja työnnä se putkeen. Voit myös kääräistä kukan varren kosteaan paperiin tai laittaa tilkan vettä kukkaputkeen – näin kukka säilyy raikkaana ja hyvännäköisenä kakun päällä. Työnnä kukkaputki kukkineen kakun päälle haluttuun kohtaan.

Kukkaputkia myyvät esimerkiksi leivontatarvikkeisiin erikoistuneet myymälät. Kukkaputkesta voidaan käyttää myös nimitystä kukkapiikki.

Avainsanat: