Valitse sivu
Etusivu 9 Kasvikirjasto 9 Isoanopinkieli

Isoanopinkieli

Dracaena trifasciata (ent. Sansevieria)

Isoanopinkielellä on jäykät ja miekkamaiset lehdet, jotka kasvavat parhaimmillaan noin metrin pituisiksi. Lehtien väritys on tavallisesti kirjava ja usein reunoilta keltainen, mutta myös esimerkiksi hopeansävyistä lajiketta on saatavilla. Pienet, valkoiset kukat puhkeavat pitkien kukintovanojen päihin. Isoanopinkielen pienempää ja matalakasvuisempaa ’Hanhii’-lajiketta kutsutaan myös anopinhampaaksi.

Veden tarve:

Valon tarve:

Korkeus:

cm

Isoanopinkieli ei vaadi hoitajaltaan paljon huomiota. Kastele kerralla reilummin, ja anna sitten kasvualustan kuivahtaa kunnolla ennen seuraavaa kastelukertaa. Isoanopinkieli varastoi vettä paksuihin lehtiinsä, joten se selviää parhaiten vähällä kastelulla. Hidaskasvuisena se ei myöskään tarvitse reilua lannoitusta, vaan sille riittää mieto lannoitus kerran kuukaudessa kasvukauden ajan.

Sijoita isoanopinkieli mieluiten aurinkoiselle paikalle. Totuttelun jälkeen se sietää myös paahdetta. Liian hämärässä lehtien väri haalistuu. Lepokautena isoanopinkieli sietää myös matalampia lämpötiloja, mutta se menestyy hyvin huoneenlämmössä ympäri vuoden. Ruukku saa olla ahdas, eikä isoanopinkieltä tarvitse uudelleenistuttaa tiheään.

Katso myös nämä!