Valitse sivu
Etusivu 9 Kasvikirjasto 9 Macodes petola

Macodes petola

Macodes petola

Kirjavien lehtien vuoksi kasvatettavia maaorkideoita kutsutaan englanniksi nimellä ”jewel orchids” eli jalokiviorkideat. Macodes petola on yksi näistä. Luonnossa se kasvaa sademetsien kosteissa pohjakerroksissa. Sen lehdet ovat melko pieniä, ja niissä on voimakas kuviointi, joka muistuttaa taivaalle piirtyviä salamoita. Sen pienet keltaruskeat kukat aukeavat pitkien kukkavanojen päihin yleensä alkusyksystä.

Väri: Vihreä

Veden tarve:

Valon tarve:

Korkeus:

cm

Kasvualustaa ei saisi koskaan päästä kuivumaan kauttaaltaan, mutta se ei saisi olla myöskään jatkuvasti litimärkä. Tiivis ja märkä kasvualusta aiheuttaa herkästi juurimätää. Lannoita kasvukaudella noin kerran viikossa. Jos et halua kasvin tuhlaavan energiaa kukkimiseen, voit katkaista kukintovanat ennen kuin ne ehtivät kukkia.

Macodes petola menestyy parhaiten puolivarjossa. Se viihtyy korkeassa lämmössä ja ilmankosteudessa, joten se soveltuu hyvin kasvatettavaksi terraarioon tai lasikuvun alle. Kasvualustan tulisi olla ilmava ja hyvin vettä pidättävä. Usein alustana käytetään rahkasammalta, joka on rakenteeltaan ilmavaa mutta kuitenkin vettä pidättävää.

Katso myös nämä!