Valitse sivu

Millainen kukkakimppu sopii suosittuun Marimekon Urna-maljakkoon?

Kukat ja kimput Marimekon Urna-maljakossa

Suosituksi maljakoksi noussut Marimekon Urna antaa mahdollisuuden isojen ja rönsyilevien kimppujen asetteluun. Urna -vaasi on suuri ja näyttävä sekä erittäin tyylikäs. Maljakko on kaunis yksistäänkin kodin sisustuselementtinä, erityisesti värilliset. Yhdistämällä kukkia tai oksia Urna-maljakkoon saa kokonaisuudesta todella upean.

Joskus voi olla haastava miettiä millainen kukkakimppu asettuisi Urna-maljakkoon kaikkein kauneimmin.Kimpun täytyy olla tarpeeksi iso ja melko pitkillä varsilla tehty, että se ei uppoa sisälle suureen maljakkoon. Kukkakimpun ei tarvitse välttämättä olla niin suuri ja leveä kuin kuvassa. Se voi olla myös enemmän pystysuuntainen, mutta kuitenkin rento malliltaan. Urna-maljakko onkin omiaan rennoille ja rönsyileville kimpuille.

Urna-maljakkoon sopii täydellisesti suuret ja rönsyilevät kimput. eKukka.fi

Kukkien asettelu Urna-maljakkoon

Urna -maljakkoon voi asetella kukkia myös vapaasti, ilman kimpuksi sitomista. Leikkokukkien varsien on kuitenkin oltava riittävän pitkät. Lyhytvartiset kukat uppoavat maljakon sisälle, eivätkä näytä niin hyvältä. Kaikenlaiset keväiset kukkivat oksat ovat myös kauniita Urnaan aseteltuna – esimerkiksi magnolia, lumipalloheisi tai syreeni. Oksat voi asetella nojaamaan maljakon toiseen reunaan eli toispuoleisesti.

Leikkovihreät Urnassa

Minimalistisen tyylin ystävä voi hankkia Urna-maljakkoon muutaman leikkovihreän ja nauttia yksinkertaisesta ja vihreästä kauneudesta. Esimerkiksi yksi tai kaksi suurta jättipeikonlehden oksaa näyttää erittäin kivalta Urnassa. Muita hyviä kokeiltavia leikkovihreitä maljakkoon ovat isopantaheinä, ruokotraakkipuu, erilaiset eukalyptukset, suuri unelman oksa ja kolibrikukan lehti. Kokeile kaikenlaisia pitkävartisia leikkovihreitä ja ihastu vihreään!

Urna-maljakossa on hyvin tilaa suurten kimppujen varsille. eKukka.fi

Kuivakukat ja Urna

Kuivakukat ja Urna – oletko kokeillut? Pitkäikäisen ja kauniin yhdistelmän teet erilaisilla kuivakukilla Urna-maljakkoon. Kuivakukista löytyy niin luonnollisia värejä, kuin upeasti monessa eri värisävyssä värjättyjä. Jokaisen sisustukseen löytyy varmasti sopivat värit. Kukkien värjäys onkin taidokasta – monen värjätyn kuivakukan kohdalla pohtiikin, voiko tämä todella olla värjätty.

Kuivatuilla heinillä ja monenlaisilla lehdillä – kuten vaikkapa palmunlehdillä saat kestävää kauneutta maljakkoosi. Voit tilata kukkakauppiaalta myös valmiin, toiveidesi mukaisen kuivakukkakimpun juuri Urna-maljakkoa varten.

Suureen kimppuun mahtuu monta yksityiskohtaa. Kimpun vaaleansininen kukka on herkkä eteläntähti. eKukka.fi

Avainsanat: