Valitse sivu

Joulukattaukset luovat juhlatunnelmaa – kurkkaa 3 kukkaisaa ideaa!

Joulupyhien kattaukset saavat notkua kukista ja herkuista. Valitse kukat joulun teemavärien mukaan!

Punaista, valkoista, persikkaista vai jotain ihan muuta – minkä värinen on sinun joulukotisi? Kodin joulukoristelu vaikuttaa myös pöytäkattauksen väreihin ja kukitukseen. Olivat värivalinnat mitä tahansa, koreaksi kukitettu ja herkkuja pullollaan oleva pöytä on aaton keskipiste.

Kattauksen viimeistelee tietysti joulun kausikukista koottu kukkakimppu. Kukkien tilaaminen ennakkoon auttaa välttämään viime hetken joulukiireeltä. Tiesitkö, että tilaamalla kukat eKukka-verkkokaupasta ja valitsemalla toimitustavaksi noudon, voit noutaa kukat itse liikkeestä haluamanasi päivänä?

Lue myös: 5 erilaista joulukimppua

Punaiset joulukukat ovat klassinen valinta

Punaiset kukat kuuluvat perinteiseen jouluun, ja punasävyinen joulukattaus on varma tunnelmanluoja.

Joulun leikkokukkien päätähti on tietysti suurikukkainen ja pitkävartinen ritarinkukka, joka loistaa kauniin joulunpunaisena. Näyttävä ritarinkukkakimppu ei juuri muita leikkoja kaipaa; rennot tuijanoksat riittävät kimpun viimeistelyyn. Tuijista tehty kattokranssi tuo kattaukseen jatkuvuutta.

Pienemmät kukat voi ripotella kattauksen sekaan yhdessä tuikkukippojen kanssa. Neilikat ja skimmiat ovat joulun kestävimpiä leikkokukkia.

Suurikokoinen kimppu sopii myös sivupöydälle, jos se tuntuu ruokapöydällä liian hallitsevalta.

Valkoiset kukat, valkoinen joulu

Jos joulukuun sää lupaa mustaa joulua, nietokset voi tuoda sisälle valkoisilla kukilla.

Leinikit ovat loppuvuoden kestosuosikkeja. Tähän kattaukseen niiden seuraksi on valikoitu eustomia ja valkaistuja jänönhäntiä. Tumma liina tuo kattaukseen rohkeaa kontrastia ja korostaa kukkien valkoisuutta.

Pulloihin tehty asetelma on ihastuttavan keveä – ja helppo tehdä. Kokoa kaappien kätköistä erilaisia pulloja, kippoja ja laseja ja asettele ne kapeaksi nauhaksi pöydän keskelle. Leikkaa kukkiin imupinnat ja asettele ne pulloihin. Kaikista lyhyimmät varret asettuvat kauniisti vaikka viinilaseihin!

Persikkainen kattaus moderniin joulukotiin

Joulutunnelmaa voi luoda myös yllättävillä värivalinnoilla: kun persikkaiset kukat yhdistää havuihin ja kynttilöihin, syntyy moderni ja juhlava pöytäkattaus. Myös pöydälle ripotellut koristepallot luovat joulutunnelmaa.

Käytä kimpussa käytettyjä kukkia tai vihreitä myös servettien ja kynttilöiden koristelussa. Rennosti aseteltu pöytäliina sitoo kaikki kattauksen koristeet yhteen – tällä tavalla lopputulos ei ole liian levoton ja sekava.

Avainsanat: