Valitse sivu

Mimosa loistaa kilpaa kevätauringon kanssa

Mimosa on kevään aurinkoisin leikkokukka

Mimosa eli hopea-akaasia (Acacia dealbata) on puu, joka kasvaa luonnonvaraisena Australiassa. Sitä kasvatetaan koristepuuna myös muissa lämpimissä maissa. Oksat täyttyvät kukkien peittoon talvella, tammi-helmikuussa.

Suomessa mimosan kukinnasta päästään nauttimaan kevättalvella, kun auringonkeltainen kukkameri valtaa kukkakauppojen leikkokylmiöt.

Mimosa, Hopea-akaasia

Mimosa loistaa kilpaa kevätauringon ja kimaltavan hangen kanssa. Sen kukat ovat suloisia, pörröisiä palloja, ja ne kasvavat suurissa ja nuokkuvissa tertuissa. Keltainen väri kukissa symboloi onnellisuutta, positiivisuutta ja ystävyyttä.

Jos mimosan kauneus ei vielä onnistunut täysin vakuuttamaan, viimeistään kukkien tuoksu vie sydämen mennessään: tuoksussa yhdistyy karvasmanteli, puuterimaisuus ja hunajan makeus.

Mimosa, hopea-akaasia

Nauti kukista pidempään – näin kuivatat mimosan

Mimosa säilyy maljakossa tuoreena vain hetken. Kukat kannattaakin kuivattaa, jotta niistä olisi iloa pidempään.

Anna mimosan kuivua itsestään maljakossa, tai kiepauta oksista kimppu, joka kuivuu nopeasti ylösalaisin ripustettuna. Kuivatettu mimosa toimii hyvin esimerkiksi keväisessä kranssissa.

Lue myös: Näin teet kuivakukkakranssin

Mimosan hoito-ohjeet

  • Maljakkoveden lämpötila saa olla noin 40 astetta. Mimosa imee itseensä paljon vettä, joten huolehdi, että veden pinta ei pääse liian matalalle. Kukat kuivahtavat nopeasti, jos ne eivät saa kosteutta.
  • Leikkaa varsiin pitkät ja vinot imupinnat. Sakset litistävät varret, joten käytä imupintojen leikkaamiseen mieluummin veistä.

  • Vaihda maljakkoon puhdas vesi parin päivän välein. Pese samalla maljakko ja leikkaa uudet imupinnat.

Avainsanat: