Valitse sivu

Päivänkakkara – Vaa’an horoskooppikukka

Päivänkakkara on tasapainoa etsivän Vaa’an horoskooppikukka. Vaikka päivänkakkaraa ei juurikaan viljellä leikkokukaksi, moni muu kukka sopii ottamaan sen paikan niittymäisissä kukkakimpuissa.

Sekä Vaaka että päivänkakkara nauttivat viimeisistä syksyn auringonsäteistä. Vaaka inhoaa konflikteja, ja hän hakee jatkuvasti ympäristöönsä tasapainoa. Herkän Vaa’an tunnemaailma on kuitenkin myrskyisä – rakastaako vai eikö rakasta?

VAA’AN TÄHTIMERKKI
Syntymäaika: 23. syyskuuta – 23. lokakuuta
Elementti:
 Ilma
Hallitseva planeetta: Venus
Kukka: Päivänkakkara
Viikonpäivä: Perjantai

Päivänkakkara
Päivänkakkara on perinteinen perenna, joka jaksaa kukkia puutarhassa pitkään.

Päätöksenteko on Vaa’alle vaikeaa, mutta päätös istuttaa päivänkakkaroita puutarhaan on kaikille helppo. Niiden kukinnot ovat ihanan luonnonkukkamaisia, ja ne houkuttelevat runsaasti perhosia, mehiläisiä ja muita pölyttäjiä. Päivänkakkara ei siis koskaan ole yksin – konfliktien lisäksi Vaaka inhoaa myös yksinoloa.

Päivänkakkara on Suomen luonnossa muinaistulokas, jota on ennen vanhaan istuttu muun muassa torppien pihoille. Aurinkoisella paikalla päivänkakkara kukkii syksyyn saakka. Sen terälehtiä muistuttavia laitakukkia on käytetty perinteisesti rakkauden ennustamiseen.

Reunuspietaryrtti
Reunuspietaryrtin kukinnot muistuttavat erehdyttävästi päivänkakkaraa. eKukka.fi

Leikkokukaksi päivänkakkaraa ei juurikaan viljellä. Saatavilla on kuitenkin esimerkiksi reunuspietaryrttiä, jonka pienet ja sievät kukinnot muistuttavat erehdyttävän paljon päivänkakkaraa. Myös krysanteemeista on saatavilla samankaltaisen näköisiä lajikkeita.

Hemmottele Vaakaa niittymäisellä kukkakimpulla, jossa päivänkakkaramaiset leikkokukat loistavat runsaslukuisena. Syksyn sävyä kukkakimppuun saa esimerkiksi kuivatuilla heinillä, jotka toistavat syksyisten peltojen kullanruskeaa hehkua.

Avainsanat: