Valitse sivu

Suositut kuivakukat

Kuivakukkia on saatavilla useita erilaisia – tunnistatko nämä kuivatut kukat?

Kuivakukat jatkavat huimaa suosiotaan niin kukkasitojien kuin kodinsisustajienkin keskuudessa. Valikoima on laaja – saatavilla on useita eri lajikkeita, naturellina, valkaistuna sekä värjättynä. Kuivakukat sopivat monenlaiseen kukkasidontaan, niitä käytetäänkin paljon yhdessä tuoreiden leikkokukkien kanssa. Mikäli kimpustasi löytyy tuoreiden leikkokukkien lisäksi kuivakukkia, muista ottaa ne talteen kun kimpusta muuten aika jättää. Kuivatut kukat toimivat kauniina sisustuselementtinä myös yksistään maljakossa.

Voit ostaa kuivakukkia kukkakauppiaaltasi yksittäin tai nippuna. Kokeile kukkien kuivattamista myös itse – suurin osa tuoreista leikkokukista sopii kuivatukseen.

Kuivakukkia voit ostaa kukkakaupasta, tai voit kokeilla kuivatusta myös itse.  eKukka.fi

Tunnistatko nämä kuivakukat?

Palmunlehti – Palm Spear

Palmunlehti on suosittu sen monessa eri muodossa. Niitä on saatavilla suurina sekä pieninä – pienet palmunlehdet sopivat hyvin kukkasidontaan. Valkaistu tai luonnollisen värinen palmunlehti on boheemin sisustuksen yksi kauneimmista yksityiskohdista. Erikoinen, teräväkärkinen muoto tuo mielenkiintoa niin kukkasidontaan kuin kodin sisustukseenkin. Sopii hyvin mataliin ja korkeisiin kimppuihin sekä asetelmiin, kiva myös kranssissa. Saatavilla myös värjättynä esimerkiksi siniseksi, punaiseksi tai violetiksi.

Palmunlehti on suosittu kodin sisustuksen yksityiskohta. eKukka.fi

Babala, Helmisulkahirssi – Pennisetum glaucum

Helmisulkahirssiä eli helmihirssiä on kasvatettu Intiassa ja Afrikassa esihistoriallisista ajoista alkaen. Nykyään se on noussut yhdeksi kuivakukkien suosituimmaksi kasviksi. Selkeä ja jykevä ulkomuoto tuo kukkasidontaan tyylikkyyttä, sopii myös erinomaisesti yksistään maljakkoon. Upeimmillaan korkeissa kimpuissa sekä asetelmissa, tuo linjakkuutta myös surusidontaan. Helmihirssiä kutsutaan myös Babalaksi, sitä on saatavilla useissa eri väreissä!

Babala on tyylikäs kuivakukka. eKukka.fi

Laidunkarstaohdake – Dipsacus fullonum

Laidunkarstaohdake muistuttaa ulkonäöltään ohdaketta, vaikka se ei kuulu samaan sukuun ohdakkeiden kanssa. Se on kotoisin Etelä-Euroopasta, Suomessa se on puutarhakasvi. Se voi kasvaa jopa 140cm korkeaksi ja se kukkii malvanvärisin kukkasin. Tuoreena laidunkarstaohdake on raikkaan vihreä, kuivuttuaan pystyyn se muuttuu auringossa kullanhohtoiseksi. Laidunkarstaohdake tuo kukkasidontaan rohkeaa ilmettä, se sopii yksistään maljakkoon, kukkakimppuihin ja -asetelmiin sekä upeasti myös kransseihin! Käsittele varoen, sillä tämä kaveri on piikikäs.

Käsittele tätä piikikästä kaveria varoen. eKukka.fi – Laura

Herttaikikukka – Rhodanthe manglesii

Herttaikikukka on asterikasvi, joka kasvaa luonnonmukaisena Lounais-Australiassa. Herttaikikukka on suloinen kuivakukka, se on kovin herkkä joten sitä kannattaa käsitellä varoen. Tätä söpöläistä voi kasvattaa myös omassa puutarhassa, siemenet kylvetään kasvupaikalle toukokuussa, kukinta-aika sijoittuu heinä-syyskuulle. Herttaikikukka sopii hyvin lisukekukaksi kukkakimppuihin, yksittäisiä kukkia voi käyttää myös liimaustekniikalla erilaisissa kukkasidontatöissä.

Ihana kuivakukka, joka sopii herkkään kukkakimppuun. eKukka.fi

Pantaheinä – Setaria

Pantaheinä on suosittu boheemien kukkakimppujen koristaja, sillä saa aikaiseksi kivan, rönsyilevän lopputuloksen. Viherpantaheinää (Setaria viridis) käytetään kukkasidonnassa tuoreena sekä kuivattuna. Tuoreesta kukkakimpusta se kannattaakin napata talteen kun muista kukista aika jättää, sillä se kuivuu kauniisti yksistään maljakossa. Sievä myös valkaistuna. Pantaheinä on Suomessa vieraslaji.

Valkaistu pantaheinä tuo boheemiin kukkasidontaan pehmeyttä. eKukka.fi – Laura

Lue lisää

Kuivakukkien paluu

Pampaheinä

Diy kuivakukkakranssi

Avainsanat: