Valitse sivu

Tee itse narsisseista keväinen amppeli

Nyt laitetaan narsissit roikkumaan amppeliin alaspäin

Nyt on narsissien ja muiden keväisten sipulikukkien aika. Niistä on kiva tehdä erilaisia asetelmia portaiden pieleen, parvekkeille ja terasseille. Kukkien kanssa puuhastelu tuo hyvää mieltä ja rentouttaa. Muu maailma unohtuu kukkien parissa.

Nyt tehdäänkin hauska amppeli narsisseista, jotka laitetaan roikkumaan alaspäin. Valmiin amppelin voi laittaa roikkumaan parvekkeelle tai terassille.

Amppelin tekemiseen tarvitset vain ruukkunarsissin, sammalta, juuttinarua ja sakset.

Näin helposti teet narsissiamppelin

Narsissiamppeleiden tekeminen on helppoa. Varaa kerralla useampi narsissiruukku, sillä voi olla, että hurahdat näiden tekemiseen täysin.

Tarvitset vain näitä tarvikkeita:

  • Tetenarsisseja
  • Sammalta, mieluiten levynä (narsissien mullan peittämiseen)
  • Juuttinarua
  • Sakset

Muista, että sammalta saa kerätä vain maanomistajan luvalla. Luvan saatuasi kerää sammal luontoa kunnioittaen ja säästäen.

Keväisen narsissiamppelin ohje

Ota narsissi varovasti pois ruukusta – älä riko multapaakkua. Ala kiertämään sammalta narsissin multapaakun ympärille. Mitä enemmän sammal on saatu kerättyä levyinä, sitä helpompaa sen kierittäminen on. Pyöritä sammal juuttinarulla narsissin multapaakun ympärille ristiin rastiin, kunnes multapaakku on peitetty joka puolelta.

Leikkaa kaksi pitkää pätkää juuttinarusta. Ujuta ne yksi kerrallaan narsissien välistä ja sido kiinni sammalpallon alapuolelle.

Solmi kaikki narut yhteen ja pyöräytä päähän ripustuslenkki. Ripusta valmis narsissiamppeli parvekkeelle tai terassille semmoiselle paikalle, että pääset ihailemaan sitä usein.

Tee useampi narsissiamppeli ja ripusta ne roikkumaan eri tasoille. Ikkunasta katsoessa näkymä on hauska, kun amppelit heiluvat ja pyörivät kivasti tuulessa!

Voit tilata narsissit ja muut kukat kotiovelle ilman kontaktia kukkalähettiin.

Lue lisää tästä: kukat kotiovelle

Narsissikassin voit tilata kätevästi kotiovelle.

Narsissin hoito – ohjeet

Narsissit ovat erittäin helppohoitoisia. Niille riittää hoidoksi vain pelkkä kastelu. Totuta narsissit vähitellen kylmään ilmaan – näin ne kestävät paremmin pakkasasteita. Kastelusta huolehtiminen vaikuttaa narsissien kylmänkestävyyteen.  Lue lisää täältä: Kestävät ja helppohoitoiset narsissit.

Avainsanat: