Valitse sivu

Asetelma, kranssi vai amppeli? Ihanan keväiset narsissit taipuvat moneksi. Kurkkaa 3 DIY-ideaa!

Iloisen keltaiset narsissit tuovat kevään mukanaan. Näiden helppojen DIY-ohjeiden avulla loihdit kevätkodistasi aurinkoisen.

Narsissit ovat kevään ja pääsiäisen ehdottomia päätähtiä. Kestävyytensä ja helppohoitoisuutensa ansiosta ne soveltuvat moniin erilaisiin askarteluprojekteihin. Kurkkaa alta kolme vinkkiä!

Leikkisä narsissiamppeli

Leikkisästi alaspäin roikkuva narsissiamppeli tuo hymyn huulille. Amppeli rakennetaan japanilaistyyliseen sammalpalloon eli kokedamaan.

Tee näin: Narsissiamppeleiden tekeminen on helppoa. Narsissien lisäksi tarvitset vain sammalta, juuttinarua ja sakset. Ota narsissit varovasti pois ruukusta rikkomatta multapaakkua. Pyöritä sammal juuttinarulla multapaakun ympärille ristiin rastiin, kunnes multapaakku on peitetty joka puolelta.

Leikkaa kaksi pitkää pätkää juuttinarusta. Ujuta ne yksi kerrallaan narsissien välistä ja sido kiinni sammalpallon alapuolelle. Solmi kaikki narut yhteen ja pyöräytä päähän ripustuslenkki. Ripusta valmis narsissiamppeli esimerkiksi parvekkeelle tai terassille.

Villi narsissikranssi

Narsisseista tehty kranssi tuo keväistä ilmettä talon edustalle. Narsissi saa elinvoimaa sipulistaan, joten ne säilyvät kranssissa kauniina pitkään. Varaa kranssin tekoon valmis olkinen kranssipohja, sammalta, rautalankaa, liimaa sekä erilaisia koristeita, kuten koristemunia ja sulkia.

Tee näin: Päällystä kranssipohja sammaleella esimerkiksi juuttinarun avulla. Putsaa mullat narsissien juurilta ja kiinnitä ne kranssiin rautalangalla – mitä villimpi, sen parempi! Koristeiden kiinnittämiseen voit käyttää liimaa.

Asetelma suosikkikulhoon

Narsissit sopivat loistavasti yhteen myös muiden kevään sipulikukkien kanssa. Kaiva suosikkikulhosi esiin kaappien kätköistä ja tee siihen keväinen sipulikukka-asetelma!

Tee näin: Aloita poistamalla tarvittaessa multaa sipulien ympäriltä – tällä tavalla kukat mahtuvat myös ahtaampaan astiaan. Sipuleissa on kaikki kasvin tarvitsema elinvoima, joten ne eivät tarvitse välttämättä multaa ympärilleen. Asettele kukat astiaan ja viimeistele asetelma sammaleella ja erilaisilla koristeilla. Kasteluksi riittää sammaleen kevyt suihkuttelu.

Avainsanat: