Valitse sivu

Riippuvat kesävihreät

Etusivu 9 Piha & Puutarha 9 Riippuvat kesävihreät

Ruukun reunalla roikkuvat kesäkasvit

Kesäkukkavalikoimasta löydät useita kesävihreitä, jotka sopivat hyvin ruukun reunalle rennosti roikkumaan tai näyttäväksi amppelikukaksi. Riippuvat kesäkukat sopivat myös istutuksien lisukekukaksi, erilaiset lehtimuodot antavat mielenkiintoa istutuksiin. Näillä kesäkukilla, joita voisi kutsua myös nimellä kesävihreät, koristearvo ei ole kauniisti kukkivissa kukissa vaan erilaisissa ja tyylikkäissä lehtimuodoissa ja niiden väreissä. Istuta kukkivien kesäkukkien kaveriksi tai yksistään terassin tai parvekkeen katseenvangitsijaksi!

Muratti

Muratti (Hedera helix) on monikäyttöinen kasvi, se sopii viherkasviksi sisälle sekä kesän kukkaistutuksiin pihalle. Muratilla on useita erilaisia lehtimuotoja – perinteisen vihreän lisäksi voit löytää muratin jonka lehti on kauniisti kuvioitunut valkoisen tai keltaisen sävyillä. Lehtien koko voi myös vaihdella. Murattia voit kasvattaa valuvana tai tuettuna kehikkoon. Varjoisan tai puolivarjoisan paikan kasvi, liian kuumassa ja aurinkoisessa paikassa lehdet kärsivät. Säänkestävä – kestää kohtalaista tuulta ja sadetta. Huolehdi muratin kastelusta, kasvualusta saa olla tasaisen kostea. Lannoita kerran viikossa. Versojen leikkaaminen edistää haaroittumista. Talveta sisätiloissa.

Hopeaputous

Hopeaputous (Dichondra argentea) tunnetaan myös nimellä hopeavitja. Hopeanvärinen ja todella kauniisti laskeutuva suosittu lisukekukka kesäkukkaistutuksiin, mutta näyttävä myös yksistään amppelissa! Kasvaa parhaiten aurinkoisella sekä puolivarjoisella paikalla – sietää erittäin hyvin myös paahdetta. Viihtyy vettäläpäisevässä kasvualustassa. Kastellaan kohtuullisesti ja lannoitetaan säännöllisesti. Hopeaputous sietää hyvin myös hetkellisen kuivahtamisen. Hyvä kylmänkestävyys, voit siis hyödyntää hopeaputouksen myös syksyn kukkaistutuksissa!

Suikeroalpi

Suikeroalpi (Lysimachia nummularia) on kaunis ja kestävä kesävihreä kesäkukkaistutuksiin. On näyttävä myös yksittäin ruukussa tai amppelissa. Nopeasti ja voimakkaasti kasvava, käytetään myös maanpeittokasvina. Kukkii keltaisilla kukilla kesä-elokuussa. Raikkaan vihreät ja pyöreät lehdet. Ihanteellinen kasvupaikka on puolivarjoinen, mutta sietää myös aurinkoa sekä varjoa. Kastele tasaisesti, pintamulta saa kuivahtaa kastelukertojen välissä. Muista myös lannoitus.

Maahumala

Maahumala (Glechoma hederacea) on perenna, mutta sopii myös kesäkukkaistutuksiin! Nopeasti kasvava ja leviävä – käytetään myös maanpeittokasvina. Menestyy lähes joka paikassa, viihtyy sekä varjossa että auringossa. Aurinkoisella paikalla huolehdi riittävästä kastelusta. Pidä kasvualusta tasaisen kosteana ja muista myös lannoitus. Pienet, pyöreät ja piparkakkumaiset lehdet. Vaatimaton kukinta, pienet sinivioletit kukkaset jäävät lehdistön taakse piiloon. Mikäli versot pääsevät kasvamaan liian pitkiksi voit leikata niitä haluttuun pituuteen.

Hopeatäpläpeippi

Hopeatäpläpeippi (Lamium maculatum) on koristeellinen perennakasvi, jota voi käyttää myös kesäkukkaistutuksissa ruukussa. Kauniit valkoisen tai hopeisen kirjavat lehdet. Kasvutavaltaan rentoversoinen ja mattomainen, sopii hyvin ruukun reunalle roikkujaksi. Kukkii kesäkuulta elokuulle valkoisin tai liilanpunaisin kukin. Viihtyy parhaiten puolivarjoisalla paikalla, kastele tasaisesti ja muista lannoittaa silloin tällöin. Todella koristeellinen ja kaunis kasvi!