Valitse sivu

eKukka-kauppias esittelyssä: Eiran Kukkakioski

Eiran Kukkakioski on juuri sitä mitä nimi lupaakin: idyllinen kukkakioski Helsingin Eirassa. Kioski on ollut paikallaan jo yli 40 vuotta, ja nykyisin sitä pyörittää Susanne Nicol.

Susannen tie kukkakauppiaaksi alkoi työttömyydestä, jonka aikana hän osallistui Työtehoseuran vuoden kestävään kukka- ja puutarhakaupan myyjän koulutukseen. Ensimmäinen sidontatunti sinetöi Susannen päätöksen – ala oli hänen juttunsa.

Kymmenen vuoden kukkatukussa työskentelyn jälkeen Susannesta tuli lopulta kukkakauppias, innokas yrittäjä ja Kukkakauppiasliiton Helsingin piirin puheenjohtaja. Floristiksi hän valmistuu syksyllä 2023.

Eiran Kukkakioskin tiimiin kuuluu myös kaksi floristia ja yksi apukäsi. Tiimiä inspiroi myytävän materiaalin monikäyttöisyys sekä ajankuvan mukanaan tuomat haasteet. “Kukkakauppa-alan työympäristö muuttuu jatkuvasti”, Susanne kertoo. “Paikoilleen ei voi jäädä hetkeksikään. Omituisetkin ideat tulee ottaa mielenkiinnolla vastaan.” 

Tiimin mukaan alalla hienointa on asiakkailta tuleva positiivinen palaute, joka auttaa jaksamaan ja tuo tekemisen iloa joskus hyvinkin raskaissa sesongeissa.

Osa Eiran Kukkakioskin palveluista tuotetaan Träskändan kauppapuutarhalla, josta myös iso osa kioskilla myytävistä kukista tulee. 

“Olemme ylpeitä myydessämme laadukasta kotimaista kukkaa asiakkaillemme”, Susanne kertoo. “Kotimaisten kukkien suosimisen lisäksi hävikin minimoiminen, jätteen vähentäminen ja lajittelu sekä pakkausmateriaalien optimointi ovat meille arkipäivän tekoja, joiden avulla pyrimme pienentämään hiilijalanjälkeä.”

Kuluttajille Susanne haluaisi korostaa juurikin kotimaisten kukkien laatua sekä niiden lyhyitä kuljetusmatkoja ja oikeaa säilytystä. Hän toivoo asiakkailta myös uskallusta, rohkeita kokeiluja ja leikittelyä kukkaostoihin. “Floristimme ovat valmiina toteuttamaan juuri sinun suunniteleman unelmakimpun. Kukat piristävät ja luovat positiivista tunnelmaa ympärilleen aina.”

Kukkalähetys Helsinkiin ja Helsingin lähikuntiin? Valitse kukat Eiran Kukkakioskin ihanasta valikoimasta, kortti ja haluamasi toimitustapa. Kukat ja kortti ovat täydellinen paketti lähimmäisesi ilahduttamiseen ja muistamiseen.