Valitse sivu
Etusivu 9 Kasvikirjasto 9 Kiinanruusu

Kiinanruusu

Hibiscus rosa-sinensis

Kiinanruusu on todennäköisesti kotoisin Kiinasta, missä naiset ovat ennen muinoin käyttäneet sen kukista saatua väriä luomivärinä. Suomessa sitä on kasvatettu huonekasvina 1800-luvulta asti. Kiinanruusu kasvaa ruukussa yleensä noin metrin korkuiseksi. Kukkien värivalikoima on laaja, ja ne voivat olla joko yksinkertaisia tai kerrottuja. Niiden halkaisija voi olla viidestä sentistä jopa kahteenkymmeneen senttiin. Lehdet ovat yleensä tummanvihreät, mutta myös kirjavalehtisiä lajikkeita on jalostettu.

Veden tarve:

Valon tarve:

Korkeus:

cm

Kastele kerralla reilummin, ja anna sitten kasvualustan kuivahtaa kevyesti ennen seuraavaa kastelukertaa. Liika kuivuus aiheuttaa nuppujen kuihtumista. Lannoita kasvukaudella noin kahden viikon välein. Keväällä versoja voi halutessaan typistää. Leikkaaminen auttaa kasvun säätelyssä ja haarautumisessa. Lisääminen onnistuu puutumattomista latvapistokkaista.

Kiinanruusu viihtyy aurinkoisella paikalla, mutta suojaa se kuitenkin kovalta paahteelta. Älä siirtele nuppuista kasvia. Kiinanruusu talvehtii mielellään viileässä ja valoisassa paikassa.

Katso myös nämä!