Valitse sivu

Tulppaanit jäätyvät pakkasessa muotoonsa – tee niistä hauska himmeli ulos!

Tulppaaneista värikäs himmeli ulkokoristeeksi

Tiesitkö, että tulppaanit jäätyvät pakkaskeleillä muotoonsa? Niitä ei tarvitse välttämättä jäädyttää vedessä, vaan voit kokeilla pakkaskeleillä tulppaaneja sellaisenaan erilaisiin koristeisiin. Tulppaanit jäätyvät pakkasessa kauniisti säilyttäen värinsä ja muotonsa. Muista kuitenkin, jos lämpötila käy välillä lähellä nollaa, tulppaanit lötsähtävät ja menettävät jäätyneen muotonsa. Tarkkaile sopivaa pakkasjaksoa tulppaanikoristeiden tekemiselle. Ihanteellisin lämpötila on noin 10 pakkasasteen tienoilla tai sen yli. Tulppaaneilla teet terassille tai parvekkeelle värikkäitä talvikoristeita!

Tulppaanit jäätyvät pakkasilmalla kauniisti säilyttäen värinsä ja muotonsa. eKukka.fi

Näin teet tulppaanihimmelin

Tarvitset

  • metallirenkaan ( tai oksista tehdyn ohuen kranssin)
  • narua
  • tulppaaneja ja kuivakukkia

Valitse valmis metallirengas tai tee vahvoista oksista pyöreä kranssi. Kiinnitä renkaaseen/kranssiin kolmesta juuttinarun pätkästä ripustusnarut, solmi niiden yläpäät yhteen.

Ota pätkä narua ja solmi sen kumpaankin päähän tulppaani varren päästä kiinni. Tee näin kaikille tulppaaneille ja kuivakukille.

Laita rengas roikkumaan johonkin, jolloin sinun on helpompi asetella ”kukkanaruja” renkaan päälle roikkumaan. Jätä toinen tulppaani/kuivakukka aina ylemmäs ja toinen alemmas. Jatka kunnes renkaassa on mielestäsi sopivasti kukkaa.

Keltainen kuivakukka – kultahehku ( Craspedia globosa) on piristävä lisä tulppaanihimmelissä. eKukka.fi

Lue myös

Tee itse upeaa jäätaidetta – katso ohjeet jäätauluun

Jäätyneet kukat trendaavat nyt – näin teet kivan jääkranssin

Avainsanat: