Valitse sivu
Etusivu 9 Kasvikirjasto 9 Huonevehka

Huonevehka

Zantedeschia

Huonevehkat ovat kotoisin Etelä-Afrikan suoalueilta. Niiden kukinto on vehkakasveille tyypillisesti puikulamainen, ja sitä ympyröi trumpettimainen ja värikäs suojuslehti. Lehdet ovat pitkiä ja raikkaanvihreitä. Joidenkin lajikkeiden lehtiä koristaa valkoinen pilkkukuviointi. Usein huonevehka heitetään pois kukinnan päätyttyä, mutta oikealla hoidolla siitä saa pitkäikäisemmän huonekasvin.

Veden tarve:

Valon tarve:

Korkeus:

cm

Kasvukaudella huonevehkaa kastellaan runsaasti. Edes aluslautasella seisova vesi ei ole haitaksi. Jos haluat saada huonevehkan kukkimaan uudelleen, lopeta kastelu kukinnan jälkeen ja anna lehtien lakastua. Poista lakastuneet lehdet ja vie juurakko talvehtimaan viileään muutaman kuukauden ajaksi. Kun huonevehka siirretään talvehtimisen jälkeen takaisin lämpimään, kastelun voi aloittaa taas varovasti. Lehtien kasvaessa voit lisätä kastelua ja aloittaa lannoituksen.

Kasvukautena huonevehka tarvitsee runsaasti auringonvaloa. Lepokaudeksi sen juurakko viedään talvehtimaan viileään, mutta muuten huonevehka selviää normaalissa huoneenlämmössä.

Katso myös nämä!