Valitse sivu

Tulppaanin kahdet kasvot

Tutut ja rakastetut tulppaanit ovat yllättävän monipuolisia. Tutustu kahteen täysin erilaiseen tapaan käyttää tulppaaneita!

Tulppaanit ovat kukkamaailman kestosuosikkeja. Niiden sesonki alkaa loppuvuodesta, mutta tulppaanikimppu tuntuu raikkaalta vielä joulun jälkeenkin.

Tulppaanien parhaimpiin puoliin lukeutuu niiden monikäyttöisyys: ne ilahduttavat ruukussa, kukkapenkissä ja leikkokukkana. Saatavilla on monivärisiä lajikkeita, pitkävartisia ranskalaisia tulppaaneja ja ripsureunaisia papukaijatulppaaneja. Kuitenkin ihan tavalliset ja perinteiset lajikkeet ovat kaikista suosituimpia. Lue alta, miten tavallisista leikkotulppaaneista saa loihdittua kaksi täysin erilaista kukkakimppua!

Perinteinen ja ajaton tulppaanikimppu

Ruohokurvien täydentämä tulppaanikimppu on ajattoman kaunis. Kurvit luovat kimppuun liikettä ja ilmavuutta, ja muita leikkovihreitä ei välttämättä tarvita ollenkaan. Vihreän ja valkoisen liitto on klassinen ja vahva, mutta kimppuun saa myös erilaisen tunnelman vaihtamalla kukkien väriä. Yksinkertaisella tavalla kauniin tulppaanin seuraksi sopii esimerkiksi tyylikäs kalla. Sidoskohdan voi piilottaa letitetyillä apinanruohoilla.

Uusi ilme tulppaanihieronnalla!

Tulppaanien uusi ilme syntyy kääntämällä terälehdet varovasti auki. Valkoiset tulppaanit säilyvät edelleen viehkeän vähäeleisenä ja skandinaavisena, mutta niiden ilme mukailee myös tämän hetken trendejä. Myös huurteisen näköiset piikkiputket, trendikäs tuhkaeukalyptus ja runsas leikkovihreiden käyttö takaavat modernin ilmeen.

Lue lisää: Näin käännät tulppaanin terälehdet auki

Avainsanat: