Valitse sivu

Näin teet kukitetun vaippakakun baby shower -juhliin

Vaippakakku on hauska ja näyttävä lahja. Näillä ohjeilla onnistut sen askartelussa!

Vaippakakku on yksi baby shower -juhlien eli vauvakutsujen suosituimmista lahjoista. Kakku on näyttävä mutta yllättävän helppo rakentaa vaipoista ja vauvan tarvikkeista.

Kukat antavat vaippakakulle viimeisen silauksen. Valitse kukat juhlan teemaan sopivin värein: käytä esimerkiksi hempeän pastellisiä sävyjä tai neutraalia värimaailmaa. Vaippakakku on lahja, joka menee varmasti hyötykäyttöön!

Vaippakakku Baby shower juhliin - katso ohjeet

Näin teet kukitetun vaippakakun

Tarvitset:

  • Talouspaperirullia tai WC-paperirullia
  • Paksun pahvialustan
  • Teippiä
  • Lahjapaperia
  • Juuttinarua, kuminauhoja tai muuta koristenarua
  • 1 paketti vastasyntyneen vaippoja
  • Kestäviä leikkokukkia tai kuivakukkia

Aloita vaippakakun valmistus sen pohjarakenteesta. Pohjalle tarvitset paksun pahvin, jonka päälle vaippakakku asetellaan. Päällystä pahvi lahjapaperilla. Teippaa WC-paperirullia tai talouspaperirullia yhteen niin, että ne muodostavat pitkän rullan. Teippa pitkä rulla pahvipohjan keskelle tukipilariksi.

Rullaa jokainen vaippa yksittäin ja kiinnitä ne yhteen juuttinarulla, koristenauhalla tai kuminauhalla. Tee jokaisesta kerroksesta edellistä pienempi.

Kun olet saanut vaipat rullattua, asettele ensimmäinen kerros vaippoja tukipilarin ympärille ja kiinnitä narulla. Kokoa vaipoista kerrokset. Kolmikerroksisen kakun alimmainen kerros on levein, keskimmäinen jää alimmaista hieman pienemmäksi ja ylimmäinen kerros on kaikista pienin.

Kun olet saanut vaippakakun kerroksen rakennettua, koristele kerrokset paksummalla koristenauhalla.

Viimeistele vaippakakku pujottelemalla kukkia vaippojen väliin. Parhaiten tehtävästä suoriutuvat kuivakukat, mutta myös esimerkiksi neilikat ja krysanteemit säilyvät kauniina pitkään ilman vettä.

Avainsanat: