Valitse sivu

Vaippakakku Baby shower juhliin – katso ohjeet

Vaippakakku on hauska ja näyttävä lahja

Vaippakakku tehdään nimensä mukaan vauvan vaipoista. Se on yksi Baby shower -juhlien eli vauvakutsujen suosituimmista lahjoista odottavalle äidille. Vaippakakku on yllättävän helppo rakentaa vaipoista ja vauvan tarvikkeista.

Rakenna suloinen vaippakakku Baby shower teeman mukaisin värein. Käytä vaaleanpunaista, vaaleansinistä tai kauniita neutraaleja värejä. Vaippakakku on lahja, joka menee uuden pienokaisen perheelle varmasti hyötykäyttöön.

Vaippakakku Baby shower juhliin - katso ohjeet

Vaippakakku valmistuu näillä tarvikkeilla

Vaippakakku saa olla persoonallinen, yhtä oikeaa tapaa ei ole sen valmistuksessa tai vauvatarvikkeiden valitsemisessa. Olennaisin asia vaippakakussa kuitenkin on vaipat. Valitse vaipat vastasyntyneelle, niin uuden perheenjäsenen perhe saa vaippakakun heti hyötykäyttöön.

Näitä tarvitset:

  • Talouspaperirullia tai WC-paperirullia
  • Paksun pahvialustan
  • Teippiä
  • Lahjapaperia
  • Juuttinarua, kuminauhoja tai muuta koristenarua
  • 1 paketti vaippoja
  • Vauvantarvikkeita
  • Sellofaania

Aloita vaippakakun valmistus sen pohjarakenteesta. Pohjalle tarvitset paksun pahvin, jonka päälle vaippakakku asetellaan ja se on helpompi kantaa tukevan pohjan ansiosta. Päällystä pahvi lahjapaperilla. Teippaa WC-paperirullia tai talouspaperirullia yhteen niin, että ne muodostavat pitkän rullan. Teippa pitkä rulla pahvipohjan keskelle tukipilariksi.

Sitten alkaa vaippojen rullaus. Rullaa jokainen vaippa yksittäin ja kiinnitä juuttinarulla, koristenauhalla tai kuminauhalla. Kun olet saanut vaipat rullattua, asettele ensimmäinen kerros vaippoja tukipilarin ympärille ja kiinnitä narulla. Kokoa vaipoista kerrokset. Kolmikerroksisen kakun alimmainen kerros on levein, keskimmäinen jää alimmaista hieman pienemmäksi ja ylimmäinen kerros on kaikista pienin.

Kun olet saanut vaippakakun kerroksen rakennettua, koristele kerrokset paksummalla koristenauhalla.

Lisää vaippakakkuun pohjakerrokselle ja vaippakerroksille vauvantarvikkeita – esimerkiksi tutti, kosteuspyyhkeitä, harso, tuttipullo, tuttinauha, talkki ja kylpyankka. Vaippakakun päälle voi asetella suloisen nallen istuskelemaan. Muista myös odottavalle äidille jotain pientä muistamista – kuten suklaapatukka, kasvonaamio tai pieni karkkipussi. Vaippakakun voi koristella myös kukin, kuivakukat sopivat hyvin tähän tarkoitukseen.

Lopuksi viimeistele vaippakakku sellofaanilla.

Lue myös

Ihanimmat ideat Baby shower -juhliin

Odottavalle äidille lahjaksi suloinen mahaseppele

Avainsanat: