Valitse sivu

Eksoottiset kesäkukat

Trendikkäitä ja eksoottisia kasveja kesäkukkina – stailaa terassista tai parvekkeesta oma kesäpesä

Löydä oma kesäkukkatyyli – löytyykö pihaltasi joka kesä luottokasvit, vai uskallatko kokeilla uusia juttuja? Jos perinteiset petuniat ja pelargonit eivät nappaa, kokeile jotain eksoottista – vaikka bambua! Tummalehtiset kasvit tuovat kontrastia kukkaistutuksiin, koristebataatti on rennosti roikkuva ja kaunis kesäkukka. Välimeren tunnelmaa terassille ja parvekkeelle tuot trendikkäällä oliivipuulla, jota on saatavilla eri kokoisena. Stailaa viihtyisä kesäpesä – yhdistele eri kokoisia ruukkuja ja kasveja, rakenna näkösuojaa ja viimeistele lyhdyillä, tekstiileillä sekä muilla koriste-esineillä.

Viihtyisä tunnelma eksoottisilla kesäkukilla – katso vinkit!

Stailaa terassi ja parveke trendikkäillä kesäkasveilla. eKukka.fi

Bambu terassilla ja parvekkeella

Boheemia, rentoa kesämeininkiä saat omalle kesäkeitaalle erilaisilla heinämäisillä kasveilla. Bambu (Fargesia robusta ’Pingwu’) on kasvutavaltaan pysty, mutta sopivasti rento luomaan kivaa tunnelmaa. Bambulla on raikkaan vihreät lehdet, jotka kahisevat miellyttävästi tuulessa. Sijoita bambu valoisalle ja suojaisalle paikalle. Se sietää hyvin paahdetta, mutta ihanteellisessa kasvupaikassa se saa välillä myös lepäillä hieman varjossakin. Pidä kasvualusta sopivan kosteana – kastele tasaisesti, mutta huolehdi että multa ei ole jatkuvasti liian märkä. Ruukkuun istuttaessa, on hyvä muistaa että ruukun pohjalle lisätään hieman ruukkusoraa. Pohjareiällinen ruukku on hyvä, jotta liika vesi pääsee pois juuristolta.

Bambu, koristebataatti ja koristeheinät sopivat kivasti samaan ruukkuun. eKukka.fi

Viehättävä värinokkonen

Värinokkonen eli Isokirjopeippi (Solenostemon scutellarioides) on koristeellinen kasvi! Värejä löytyy useita erilaisia – kaikkea vihreästä, keltaisesta ja oranssista hehkuvaan punaiseen. Lehdet voivat olla muodoltaan ja kooltaan hyvinkin erilaisia, kirjavuus vaihtelee tälpästä juovaan. Lehden muoto voi olla kapea, herttamainen, jättisuuri tai liuskottunut. Nämä tunnusmerkit kertovat että lajikkeita on olemassa runsaasti.

Värinokkonen viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisalla kasvupaikalla. Suorassa auringonpaisteessa lehtien väri syvenee. Se on hyvin säänkestävä – suurilehtisetkin kestävät kohtalaista tuulen riepottelua. Istuta kesäkukkamultaan ja kastele tasaisesti. Lannoitetta on hyvä muistaa myös antaa. Latvominen säännöllisesti pitää värinokkosen siistinä.

Värinokkonen on melkoinen katseenvangitsija! eKukka.fi

Välimeren tunnelmaa

Oliivipuu (Olea europaea) on tyylikäs kasvi kesäpihalle, joka viihtyy myös viherkasvina sisätiloissa. Oliivipuu on helppohoitoinen! Sijoita se valoisalle ja suojaisalle paikalle, kesäpihalla mahdollisimman aurinkoinen paikka on ihanteellinen. Kastele tasaisesti ja lannoita kasvukaudella parin viikon välein. Opi tuntemaan oikea kastelurytmi – kastele reilusti ja odota sen jälkeen, että pintamulta on kuivahtanut noin kahden senttimetrin syvyydeltä. Mullan kosteus testataan painamalla sormi multaan. Oliivipuu on trendikäs ja tyylikäs kasvi terassille ja parvekkeelle! Sopii yksistään ruukkuun tai yhdistele vaikka jonkin riippuvan kesävihreän kanssa.

Koristekivet viimeistelevät oliivipuuistutuksen. eKukka.fi

Avainsanat: