Valitse sivu

Orvokit kattauksessa – sopivat kivasti kevään ja kesän juhliin

Koristele juhlapöytä orvokeilla

Orvokeilla saat juhlapöytään ihanan tunnelman, ne sopivat pienien ruukkujensa ansiosta hyvin kattauksen keskelle. Orvokeista voi tehdä myös esimerkiksi minikimppuja, jotka sopivat mainiosti vaikka tuikkukuppeihin. Myös pelkät kukat ripoteltuna sinne ja tänne tuovat kattaukseen herkät ja viimeistellyn ilmeen. Orvokkeja voi käyttää myös ruokien koristeena, lue aiheesta lisää täältä.

Valitse juhlaan sopivan väriset orvokit – orvokeissa löytyy paljon värivaihtoehtoja. Sinivalkoinen orvokki valkoisen pöytäliinan kanssa on raikas yhdistelmä. Tummat orvokit tuovat kivaa tunnelmaa illanistujaisiin. Kokeile myös ihania valkoisia ja keltaisia, hempeitä sävyjä lasten syntymäpäivien pöytäkukiksi. Orvokeista on saatavilla useita eri värejä, uusimpana ihastuttava nudeen ja persikkaan taittuva sävy.

Orvokki lasikuvun alla

Kauniin yksityiskohdan juhlapöydän kattaukseen saat, kun laitat orvokin lasikuvun alle. Muovisen ruukun voit peittää paperipussukalla tai laittamalla orvokin pieneen ruukkuun. Orvokit myydään sopivan pienissä ruukuissa, jotka mahtuvat kivasti kattauksen sekaan.

Orvokit näyttävät kivoilta myös ilman lasikupua, asettele useampi orvokki kivassa ruukussa tai pussukassa kattauksen tyhjiin väleihin täydentämään ilmettä. Näin syntyy helppo, nopea ja kaunis kukkakoristelu juhlaan kuin juhlaan.

Sammalpallo-orvokki

Orvokki kääräistynä sammaleeseen on hauska koristus juhlapöydässä. Sammalpallo-orvokit on helppo toteuttaa myös itse. Tarvitset: sammalta, juuttinarua ja orvokit. Kastele orvokit hyvin, ennen kuin laitat sammaleen niiden ympärille. Multapaakku pysyy paremmin kasassa ja orvokkia on muutenkin helpompi käsitellä. Sammal on helpoin asetella multapaakun ympärille isompana levynä. Kiedo juuttinarua sammaleen ympärille ja kiinnitä paketti söpöllä rusetilla.

Sammalpallo-orvokkeja voi tehdä isoja tai pieniä, pienet pallerot on kiva asetella vaikka vanhoihin kahvikuppeihin ja rakentaa niistä näyttävä ja satumainen kokonaisuus kattauksen keskelle. Isommat sammalpallot voit asetella tarjottimelle, jolloin ne eivät tahraa pöytäliinaa. Sammalpallo-orvokkien kastelu on helppoa, laita pallerot pesualtaaseen ja kastele kannulla. Anna ylimääräisen veden valua, ennen kuin asettelet orvokit taas paikoilleen.

Lue myös

Kotimaiset orvokit

Koristele herkut syötävillä kukilla

DIY – orvokkikranssi

Avainsanat: