Valitse sivu

Orvokit sopivat kevään ja kesän juhliin – näin käytät niitä kattauksessa

Keväinen kestosuosikki sopii myös juhlapöytään – viimeistele kattaus orvokeilla!

Pikkuiset orvokit sopivat täydellisesti kattauksen keskelle, sillä niiden sievä ja tiivis kukinta ei häiritse vieraiden katsekontaktia pöydän yli.

Valitse juhlaan sopivan väriset kukat: sinivalkoinen orvokki valkoisen pöytäliinan kanssa on raikas yhdistelmä, lähes mustat orvokit tuovat tunnelmaa illanistujaisiin ja hempeät sävyt sopivat esimerkiksi lasten syntymäpäivien pöytäkukiksi.

Lue myös: Näin hoidat orvokkeja

Orvokki lasikuvun alla

Lasikuvun alle sujautettu orvokki on kaunis ja tyylikäs yksityiskohta pöytäkattaukseen. Muovisen ruukun voit peittää paperipussukalla tai laittamalla orvokin suojaruukkuun. Orvokit myydään sopivan pienissä ruukuissa, jotka mahtuvat kivasti kattauksen sekaan.

Voit ripotella myös yksittäisiä kukkia kattauksen sekaan luomaan rentoa ja luonnonläheistä ilmettä.

Orvokit sammalpalloissa

Japanilaiseen sammalpalloon eli kokedamaan kääräisty orvokki on hauska näky. Tarvitset orvokkien lisäksi vain sammalta ja juuttinarua. Kastele orvokit hyvin, ennen kuin laitat sammaleen niiden ympärille. Kostea multapaakku pysyy paremmin kasassa, joten sen käsittely on helpompaa. Sammal on helpoin asetella multapaakun ympärille isompana levynä. Kiedo juuttinarua sammaleen ympärille ja kiinnitä paketti söpöllä rusetilla.

Sammalpalloista voi tehdä isoja tai pieniä. Pienet pallerot voi asetella vaikka vanhoihin kahvikuppeihin, ja niistä voi rakentaa näyttävän ja satumaisen kokonaisuuden kattauksen keskelle. Isommat sammalpallot voi asetella tarjottimelle, jolloin ne eivät tahraa pöytäliinaa.

Sammalpallo-orvokkien kastelu on helppoa: Laita pallerot pesualtaaseen ja kastele kannulla. Anna ylimääräisen veden valua, ennen kuin asettelet orvokit takaisin paikoilleen.

Avainsanat: