Valitse sivu

Syklaamisyksy – 3 vinkkiä syklaamin käyttöön kukkakoristeissa

Syklaami on syksyn tyylikkäin väripilkku. Perinteinen ruukkukukka taipuu moneksi – kokeile käyttää syklaamia erilaisissa kukkakoristeissa!

Syklaami pitää sinnikkäästi paikkansa syyskasvien suosikkilistan kärkipaikoilla, eikä sen täydellisen tyylikäs ulkomuoto petä koskaan. Koettele rohkeasti syklaamin rajoja, ja yllätyt varmasti sen kestävyydestä ja monipuolisuudesta!

Syklaami, minikimppu

Syklaami värittää trendikästä minikimppua

Syksyn kasveista syntyy trendikäs ja suloinen minikimppu. Yhdistele syklaamin kukintoja kanervaan sekä muihin syyskasveihin, ja lisää joukkoon myös erilaisia leikkokukkia. Katso myös oman pihasi kasveja toisenlaisin silmin; voisiko minikimppuun käyttää esimerkiksi puiden ja pensaiden oksia tai perennoiden lehtiä? Löytyykö aarteita myös rikkaruohoista?

syklaami

Kestävä, hauska ja erilainen – syklaami sopii myös sisustukseen

Tämä syklaamiasetelma on varma katseenvangitsija! Syklaami on laitettu maljakkoon ilman multaa, paljain juurin – kuten kukka maljakossa.

Asetelman tekoon tarvitset sopivan kokoisen lasiastian. Lasiastia kannattaa valita niin, että syklaami pystyy itse kannattelemaan itseään sen reunoilla, jolloin vain sen juuret osuvat veteen. Poista mullat ja huuhdo juuret vedellä. Lasiastian pohjalle voi laittaa halutessaan esimerkiksi koristekiviä.

Hauskat apinanruohot tuovat asetelmaan vauhtia ja mielenkiintoa. Voit kokeilla yhdistellä syklaamin kanssa myös muita erilaisia leikkovihreitä, heiniä tai vaikka marjaisia oksia.

Syklaami syysistutuksessa

Perinteisin – mutta ei suinkaan tylsin – tapa käyttää syklaamia on istuttaa se ulkoruukkuun. Yhdistele syklaami muihin syksyn suosikkikasveihin, kuten lankaköynnökseen, hopealankaan ja kanervaan. Iloisen värinen syklaami tuo ihanaa väriloistoa syksyn pimeneviin iltoihin.

Avainsanat: